D.A.S. Plasma liftbehandeling

D.A.S. Plasma liftbehandeling

DAS-plasma liftbehandeling is een nieuwe en veilige technologie voor professionele cosmetische behandelingen en een alternatief voor niet chirurgische ingrepen.

Een DAS-plasma liftbehandeling is geschikt voor lifting van oogleden, rimpelvervaging, huid verstrakking, actieve acne, littekens en diverse huid oneffenheden.

Het succes van DAS-Plasma wordt onderstreept door de
snel zichtbare en overtuigende resultaten.

Plasma apparatuur voor esthetische en dermatologische behandelingen is erg populair en het aanbod in apparatuur is divers en groot.

Alle plasma apparatuur lijkt hetzelfde, maar er is een groot verschil in de toegepaste techniek en de ontwikkelde technologie

Uiteraard werken wij alleen met het originele PlexR-apparaat en DAS medical systeem niet, zoals in veel andere salons, met een namaak-plasmapen, die nadelige effecten tot gevolg kan hebben.

DAS-plasma liftbehandeling

De DAS is een cosmetisch/medisch  behandelapparaat, ontwikkeld en geproduceerd in Italië, en werkt op basis van plasma.
Deze nieuwe en volledig veilige behandelmethode is uitermate geschikt voor het behandelen en verwijderen van esthetische en dermatologische huidindicaties.

DAS-plasma zorgt voor een verstrakkend, liftend en verjongend effect. Een of meerdere behandelingen geven direct zichtbare resultaten en hebben tegelijkertijd een positief effect op lange termijn. Een DAS-plasma behandeling zorgt indirect namelijk ook voor stimulatie in de diepere huidlagen en bevordert de aanmaak van collageen en elastieke vezels.

DAS-plasma maakt gebruik van een laag voor laag-techniek en behandelt alleen het huidoppervlak, zonder snijden!

Doordat een DAS-plasma behandeling de huid niet doorboort is een DAS-plasma behandeling een uitstekend alternatief voor diverse minimaal invasieve chirurgische ingrepen zoals:

 • ooglidlifting
 • rimpelvervaging
 • kraaienpootjes
 • verwijdering overtollige huid
 • huidverstrakking
 • vermindering van lijntjes rondom de mond en
 • op de bovenlip
 • behandeling van actieve acne
 • verwijdering van huidoneffenheden als fibromen,
 • angiomen, pigmentvlekken, 
 • ouderdomswratten, striae, etc.

DAS-plasma behandeling huidoneffenheid

DAS-plasma behandeling kraaienpootjes

DAS behandeling bovenooglid_edited

Wat is plasma?

In de natuurkunde betekent plasma een fase waarin de deeltjes van een gasvormige stof in meer of mindere mate geïoniseerd zijn. Vaak wordt plasma de vierde aggregatietoestand genoemd, naast vast, vloeibaar en gas.

Plasma is een geïoniseerd gas dat bestaat uit ionen en elektroden. De vorming van plasma kan worden gemaakt door een gas te verwarmen of te onderwerpen aan een sterk elektromagnetisch veld. Dit vermindert of verhoogt het aantal elektronen, waardoor positieve of negatieve geladen deeltjes ontstaan, ionen genoemd. 

Werking

DAS-plasma gebruikt het concept van gasionisatie (lucht) als een geleider voor de plasma vonk. Wanneer de vonk het oppervlak van de huid bereikt sublimeert de DAS-plasma vonk de oppervlakkige huidlagen zonder grote thermische verwondingen te veroorzaken.

DAS-plasma werkt op basis van gepatenteerde gelijkstroom plasma energie.

Het apparaat maakt gebruik van lange-golfradiofrequentie die gemoduleerd plasma genereert. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. 

 • Huidvezels trekken direct samen
 • Liftend effect zonder diepe en agressieve werking op de huid
 • Onmiddellijke sublimatie van de weefsels
 • Nagenoeg geen thermische schade
 • Laag voor laag-techniek waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones. 
 • Sublimatie tot een diepte van minder dan 1mm

Techniek   

Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog geladen plasma

die de huid puntsgewijs aanraakt. Een behandeling bestaat uit een serie van

deze puntsgewijze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt

kan worden op bepaalde probleemzones.
Als reactie op deze aanraking trekken de huidvezels direct samen waardoor

er een liftend en verstrakkend effect ontstaat zonder diepe en agressieve

werking op de huid en littekenvorming.

DAS-plasma sublimeert kleine gebieden tot een diepte van minder dan 1mm

 van de huid. Risico’s op ontstekingen en langdurige roodheid zijn minimaal

en het herstelproces verloopt daarom sneller dan bij behandelingen met andere systemen (bijvoorbeeld CO2 laser). 

Wat maakt DAS-plasma zo uniek?

Zoals de meeste weten werken wij al jaren met de Plexr plasma. Wij hebben dan ook zeer veel ervaring met de Plasma en hebben al  fantastische resultaten behaald. Uiteraard blijft de tijd niet stil staan en schiet Plasma ook als paddenstoelen uit de grond.

Zie bijvoorbeeld, Plasma Jett, Plasmage, fibroblasting, Plasma pen pro en zo nog veel meer. Na lang zoeken en testen zijn wij uitgekomen bij de D.A.S. plasma. Het apparaat is compact, mobiel en beschikt over meerdere power en frequentie instellingen. De unieke “floating ground” techniek met een hoge energieoverdracht zorgt ervoor dat de huid met uiterste precisie behandelt kan worden.

Een andere uitzonderlijke eigenschap van DAS-plasma is de energie afgifte in microseconden. Het plasma effect wordt onderbroken door korte pauzes waardoor het onderliggend weefsel tijd krijgt om af te koelen. Met deze techniek controleer je het thermisch letsel en voorkom je onnodige overbehandeling en hyperpigmentatie.   

Voordelen van DAS-plasma                                   

 • Behandeling van vele indicaties met 1 apparaat
 • Hoge vrijgave van de energie en frequentie voor optimale coagulatie 
 • Het enige apparaat met 25 instellingsmogelijkheden
 • Hoog vermogen – optimale retractie
 • Hoge snelheid – kortere behandeltijd
 • Oppervlakkige werking – de levende epidermale laag van de huid wordt nooit bereikt, waardoor er geen gevaar is voor een bloeding of huidschade.
 • Geen littekenvorming – de plasma-technologie verstrakt de huid zonder diepe en agressieve werking op de huid en littekenvorming.
 • Chirurgisch resultaat – het resultaat is vergelijkbaar met andere invasieve en operatieve ingrepen maar met minimale gezondheidsrisico’s, minder stress en een kortere hersteltijd.
 • Geschikt voor ieder huidtype – DAS is geschikt voor ieder huidtype en alle leeftijdsgroepen.
 • Minimale zwelling (afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak en persoonlijke gevoeligheid voor oedeem).
 • Geen mesjes, hechtingen of naalden ​

Waarom wij nu kiezen voor DAS-plasma?

Voor de beste resultaten kiezen wij het meest complete en uitgebreide apparaat. DAS is verder doorontwikkeld ten opzichte van andere merken; een langere werkduur, stabielere energieafgifte, hogere snelheid en optimale retractie.

Ontwikkelt in samenwerking met grote namen binnen de plastische en esthetische geneeskunde.

Wereldwijd duizenden patiënten behandeld zonder serieuze complicaties.

Resultaten D.A.S. Plasma

Een DAS-plasma behandeling geeft bij veel indicaties een direct zichtbaar effect. Voor sommige indicaties als ooglidlifting en rimpelvervaging zijn er mogelijk meerdere sessies nodig om het optimale resultaat te behalen. 

Naast het direct liftende, verstrakkende en huidverbeterende effect zorgt de plasmamethode tegelijkertijd voor biostimulatie in de diepere huidlagen. Dit stimuleert de aanmaak van nieuw collageen- en elastine vezels en geeft de huid opnieuw stevigheid en volume.
Na 3 maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is per persoon verschillend.
Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de mate van overtollige huid en de behandeling.

Zijn DAS liftbehandelingen pijnlijk?

De behandeling kan als gevoelig worden ervaren. Bij het behandelen zal er een verdovende crème (emla zalf verkrijgbaar bij uw huisarts) aangebracht worden ongeveer 20 minuten voordat de behandeling begint.

Hersteltijd

Na een DAS-plasma behandeling kan er lichte to matige zwelling ontstaan (metname bij de oogleden). Ook kan de huid tijdelijk gevoelig zijn en roodheid vertonen. Deze symptomen verdwijnen gemiddeld met 2 tot 3 dagen. Belangrijk is het het nazorg-protocol zorgvuldig op gevolgen om mogelijke bijeffecten te verminderen.

Op het behandelgebied verschijnen kleine korstjes. Deze korstjes verdwijnen na 5 tot 7 dagen. Belangrijk is dat de korstjes er vanzelf afvallen.

Contra-indicaties

 • Pacemaker, Holter bloeddruk monitorsysteem of ECG
 • Epilepsie
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Gebruik van antibiotica gedurende de laatste maand
 • Gebruik van Roaccutane gedurende de laatste 3 maanden
 • Nog niet genezen (huid)tumoren
 • Actieve acne
 • Metalen implantaten in het behandelgebied
 • Overige geïmplanteerde elektrische apparaten
 • Een meer dan licht getinte huid

Consult:

Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, adviseren wij een consult vooraf aan de behandeling.

Wilt u meer over deze behandeling weten? Boek dan een gratis en vrijblijvend consult in ons online systeem

Waarom kiezen voor Huidpraktijk Limburg?

Ervaren artsen en, huidtherapeuten en huidspecialisten
Bij Huidpraktijk Limburg werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit

Nieuwste behandelmethodes
Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.

Betaalbare prijzen
Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.

Wij nemen de tijd voor U
Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze cliënten.

Omdat wij u willen helpen uw huid in topconditie te krijgen en te behouden, zullen wij er alles aan doen om u zo goed mogelijk te begeleiden. Om de beste resultaten te bereiken is goede begeleiding zeer belangrijk! Dus indien u een gratis huidanalyse en advies gesprek wilt tussen uw salonbehandelingen door dan kunt u altijd bij ons terecht.