Mannen vs vrouwenhuid

Mannen vs vrouwenhuid

Mannen vs vrouwenhuid

Volg ons op social media 

Mannen vs vrouwenhuid

Mannen vs vrouwenhuid. Zijn huid is anders dan die van haar. Om te beginnen hebben mannen meer en grotere talgklieren dan vrouwen.

Hun huid vertoond daardoor meer zichtbare poriën, is wat vettiger en heeft meer kans op acne. Vandaar hun voorkeur voor snel intrekkende, niet glimmende cosmeticaformules.Ook is de mannenhuid zo’n 25% dikker dan de gemiddelde vrouwenhuid.

Je zou kunnen denken dat hij daardoor ook meer bestand is tegen uitdroging, irritaties en andere huid ongemakken, maar het tegendeel is meestal waar: door het dagelijks scheren is de mannenhuid een stuk dunner, schraler en gevoeliger dan de vrouwenhuid.Daar staat dan wel tegenover dat hun huid over het algemeen een hogere zuurgraad heeft dan die van vrouw.en, en dus minder snel veroudert.Mannen hebben een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Omdat we aan de mate van collageen goed de tekenen van veroudering kunnen afleiden, lijkt het soms alsof een vrouwenhuid 15 jaar ouder is dan die van een man!

Toch is een mannenhuid minder goed bestand tegen de zon dan een vrouwenhuid. De mannen gebruiken over het algemeen minder zonbescherming waardoor de huidveroudering bij hun beter zichtbaar is.Deze veroudering door zonschade bij mannen heft het voordeel van meer collageen op.

Schrale troost voor haar: zodra het huidverouderings proces bij hem heeft ingezet , gaat het direct een stuk harder.

de verschillen op een rijtje:

  • Mannenhuid is gemiddeld 25% dikker dan een vrouwenhuid;
  • Een vrouwenhuid is beter bestand tegen de zon;
  • Mannen hebben een hogere collageendichtheid, waardoor veroudering minder snel te zien is.
  • Maar uiteindelijk gaat de veroudering bij de mannenhuid een stuk harder