Endolift

Endolift

 

ENDOLIFT® met LASEmaR® 1500 is een nieuwe methode die gericht is op huidverstrakking, huidversteviging, vetvermindering en hermodellering van de huid. Het is een behandeling die uit wordt gevoerd met erg kleine laservezels zonder dat hier een incisie voor nodig is! De laser van de Endolift is op basis van radiofrequente energie wat ervoor zorgt dat de onderhuidse lagen worden gestimuleerd, hierdoor gaat je huid van binnenuit cellen zoals collageen en elastine aanmaken wat resulteert in huidversteviging en huidverstrakking.

Wat houdt een Endolift behandeling in?

De ENDOLIFT® met LASEmaR® 1500 is een snelle en efficiënte laser voor vetverwijdering, huidverstrakking en contouring van het gezicht of het lichaam. Het belangrijkste kenmerk van de Endolift® behandeling is de mogelijkheid de onderhuidse structuren waarmee de laservezel in contact komt tot een hoge temperatuur opgewarmd worden. Hierdoor kunnen eventuele vetkwabben gedeeltelijk worden opgelost, de bloedvaten coaguleren, de vezelweefsels trekken zich terug en modelleert. Het is een minimaal invasieve behandeling doordat met optische laservezels van de orde van microns, dus bijzonder klein, direct onder de huid worden ingebracht zonder sneden of incisies.

Welke gebieden

Het kan ingezet worden op verschillende gebieden:

Gezicht, nek, wangen, buik, binnenkant dijen, heupen, billen, knieën, armen

Fibrotische huid die is veranderd door veroudering of een operatie zoals de klassieke liposuctie

Behandel indicaties Endolift

De reden om een Endolift behandeling uit te laten voeren kunnen medisch zijn maar ook cosmetisch. Enkele indicaties voor een Endolift behandeling zijn:

Acné littekens

Huidverslapping

Prominente oogwallen

Hermodellering van een lichaamsdeel

Wanneer kom ik NIET in aanmerking voor een Endolift?

Een Endolift behandeling is niet geschikt voor iedereen. Tijdens een gratis consult met onze arts neemt hij of zij samen met jou een medische vragenlijst door. De arts zal vragen stellen over jouw gezondheid, medische achtergrond en het medicijngebruik. Op basis van deze informatie en jouw klachten bepaalt de arts of  jij in aanmerking komt voor een Endolift.

 

 

Hoe verloopt de ingreep?

De behandeltijd van de Endolift is ongeveer 60 minuten. Dit is afhankelijk van welk behandelgebied je komt.

Tijdens de behandeling wordt de huid eerst gedesinfecteerd en tekent de arts met een steriele marker de huid af. Indien nodig wordt het gebied verdoofd. Het gebied wordt afgedekt en hierna zal de arts de laservezels van de Endolift onder de huid aanbrengen doormiddel van een micro canule. Hiervoor is vaak geen incisie nodig omdat dit dezelfde grote heeft als een naald vergelijkbaar van een filler.

Resultaat en controle

Er wordt altijd een controle afspraak ingepland, vaak plannen we deze een maand na je behandeling in bij je arts.

Na de behandeling heb je direct al een licht resultaat, maar het definitieve resultaat heb je pas na weken / maanden, dit is per persoon verschillend. Je lichaam gaat na de behandeling namelijk nieuwe cellen zoals elastine en collageen aanmaken waardoor het resultaat groter wordt.

Consult & voorbereiding op een Endolift

Een consult bij onze arts is altijd gratis. Een van onze deskundige arts staat je graag tijdens dit consult te woord en zal luisteren naar jouw wensen. Een consult kun je inplannen via bellen, whatsappen of mailen via onze contact pagina. Let goed op of uw e-mail adres juist is.

Tijdens het consult zal de arts luisteren naar je verhaal en bespreken wat het te verwachten resultaat zal zijn. De arts legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat de kosten zijn en waar je rekening mee dient te houden betreft de voor- en nazorg van de behandeling. Je medisch dossier wordt doorgenomen om je eventuele medicijnen gebruik te bespreken en voor foto’s te maken. Tot slot beantwoordt de arts al jouw vragen zodat jij met een gerustgesteld en veilig gevoel de behandeling kan ondergaan.

Er is geen uitgebreide voorbereiding nodig voor een Endolift behandeling. Echter is het wel van belang met een aantal dingen rekening te houden. Er is altijd een kans doordat de Endolift onder de huid aan wordt gebracht, dat je een blauwe plek of zwelling krijgt na de behandeling. Het is hierdoor van belang om geen gebruik te maken van middelen die bloedverdunnend zijn; de kans op heftige blauwe plekken is dan minder groot. Met deze bloedverdunnende middelen worden vooral aspirines en alcohol bedoelt.

Wil je extra stappen zetten om het krijgen van blauwe plekken te voorkomen? Dan kan je ervoor kiezen om van tevoren Arnica-druppels of -tabletten in te nemen; deze zijn bij de drogist te verkrijgen. Deze producten remmen het opkomen van blauwe plekken!