Spray tanning

Spray tanning

geplaatst in: Body, Een strakker lichaam | 0
Volg ons op social media facebook

Onze merken waar wij mee werken SunFX White to Brown Nouvatan Daarom Spraytanning √ Direct een gebruinde huid √ Je voelt je fantastisch en zo zie je er ook uit √ Het is snel, spray tanning duurt 10 minuten √ Natuurlijk resultaat √ Goed voor je huid!

 

Hoe gaat een spray tanning?

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 15 minuten. Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methoden kiezen.

Waar word ik zo bruin van en waarom geen zelfbruiner uit de fles?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray-tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%. We verdelen de tanning op het lichaam door middel van een verneveling. De tanning kleurt mooi natuurlijk bruin op je eigen pigment.


Wat is DHA?

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke vloeistof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is afkomstig uit druiven en veroorzaakt een reactie in de hoornlaag van je huid waardoor deze simpelweg bruin kleurt. DHA is van origine ontstaan uit natuurlijk suikerriet en de natuurlijke vorm hiervan is een wit poeder. Het feit dat je huid bruin kan worden van DHA is per toeval ontdekt door een arts die kinderen behandelde met stofwisselingsziekten, zij ontdekte dat wanneer DHA in aanraking kwam met de huid, dit een bruine verkleuring veroorzaakte. Dertig jaar later is dit verder ontwikkeld door de cosmetische industrie tot een geweldig en veilig beauty product. DHA wordt al sinds 1960 gebruikt in verschillende cosmetische producten.

Is Spray-Tanning voor iedereen geschikt?

Er zijn geen nadelige effecten bekend. In overleg wordt spray-tanning  toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, gedurende de zwangerschap of tijdens een antibiotica kuur. Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

Hoe lang blijft de kleur mooi?

Afhankelijk van de huidverzorging en het huidtype blijft een behandeling ca. 5 tot 7 dagen behouden. Om de kleur zo mooi mogelijk te houden, raden wij je het gebruik van onze verzorgingsproducten aan. Denk hierbij aan de Bodywash, de Self Tan en de Extend bodylotion. Herhaal je de behandeling regelmatig, dan bouwt zich een diepere kleur op.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een Spray-Tanning behandeling?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden. Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Wat kan ik doen om het effect na de Spray-Tanning zo lang mogelijk te behouden?

Douchen en/of baden: Wij raden je aan om 8 uur na de behandeling te wachten met douchen. Zo kan de lotion zich optimaal binden aan de huid. Mocht er bij het douche of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit overtollige lotion. Je hoeft niet bang te zijn dat dit ten koste gaat van je bruine teint. Transpiratie: Ook raden wij je aan, na de sessie, intensief transpireren even uit te stellen.

Kan ik na het gebruik van Spray-Tanning in de zon?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Ik ga trouwen, hoeveel dagen van tevoren kan ik het beste een Spray-Tanning boeken?

Voor het beste resultaat, is het het beste om twee dagen voor de bruiloft een spray-tanning te plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een dag uitstellen, vanwege het transpireren.

 

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spray-Tanning ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Word ik niet oranje van Spray-Tanning?

 

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharig persoon met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt dan voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Benoem het effect dat je wilt bereiken.


Ik ben zwanger. Is Spray-Tanning veilig voor mij?

De werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), is niet in staat om in de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Maar.. wij nemen geen enkel risico, dus passen de behandeling niet toe gedurende de eerste 3 maanden van de zwangerschap.

 

Wilt u een afspraak maken?

Bel 045 528 66 66 of boek via ons online boekingssysteem:

Waarom kiezen voor Huidpraktijk Limburg?

 1. Ervaren artsen en, huidtherapeuten en huidspecialisten
  Bij Huidpraktijk Limburg werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit
 2. Nieuwste behandelmethodes
  Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.
 3. Betaalbare prijzen
  Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.
 4. Wij nemen de tijd voor U
  Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze cliënten.
 5. Omdat wij u willen helpen uw huid in topconditie te krijgen en te behouden, zullen wij er alles aan doen om u zo goed mogelijk te begeleiden. Om de beste resultaten te bereiken is goede begeleiding zeer belangrijk! Dus indien u een gratis huidanalyse en advies gesprek wilt tussen uw salonbehandelingen door dan kunt u altijd bij ons terecht.

 

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Huidpraktijk Limburg

E-mail:info@huidpraktijklimburg.nl

Telefoon:  045-528 66 66

Het kan zijn dat, als u voor informatie of een afspraak belt, wij met een behandeling bezig zijn en de telefoon niet kunnen aannemen.

U kunt dan een bericht achterlaten op het antwoord apparaat, een Whats-app bericht sturen, een Facebook bericht of een e-mail sturen via ons contact formulier.

Whats-app 0644 386 598(LET OP!! Enkel voor Whats-app)

U kunt gelijk uw vraag aan ons stellen. Gaat uw vraag inhoudelijk over uw producten of behandelingen, dan adviseren wij om via e-mail of telefoon contact met ons op te nemen.

Binnen twee uur zullen wij uw WhatsApp beantwoorden. Natuurlijk kunt u ook buiten deze tijden via WhatsApp uw vraag stellen. U krijgt dan de volgende werkdag antwoord van ons.

Huidpraktijk Limburg uw ,Schoonheidsspecialiste en huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg, Sittard

Huidpraktijk Limburg uw huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Deel op social media facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail