Medische peelings

Medische peelings

Volg ons op social media facebook

Medische peeling vermindert grove porien, vlekjes, lijntjes, rimpels en acne littekens.

Heb je last van pigmentvlekken, huidveroudering, acne, acne littekens of wil je je huid gewoon een goede opfrisser geven? Een medische peeling is een effectieve behandeling die op vele manieren kan worden toegepast.

 • Verbeter je huidstructuur (grove poriën, vlekjes)
 • Verbeter de hydratatie van de huid (lijntjes, rimpels)
 • Verminder acne en acne littekens

Wat is precies een medische peeling en wat gebeurt er dan met je huid? Is een peeling voor jou geschikt en hoe kom je in aanmerking voor een gratis consult?

 

 

resultaat van een medische peeling bij een vlek behandelingWat is een medische (chemische) peeling ?

Een medische peeling zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versnelt tempo afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Een peeling kan een lichte tot zware afschilfering tot stand brengen

 

Een medische peeling wordt ook wel “chemische peeling” genoemd. Er bestaan verschillende soorten en de peelings werken op verschillende lagen in de huid. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking.

 

 

Wanneer is een medische peeling veilig ?

In tegenstelling tot de oppervlakkige peelings (scrub, lysing) mag een middeldiepe peeling alleen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en dermatologen. Deze specialisten weten precies welke werkzame peeling stoffen veilig zijn voor je huidtype.

Je wordt bij Cosmetique Totale altijd behandeld door een huidtherapeut (Huidtherapeut is geregistreerd volgens wet BIG, artikel 34), lid van de NVH. Zij begeleidt je van a tot z door het behandeltraject en geeft de beste adviezen voor wat je zelf thuis kunt doen om het allerbeste resultaat te bereiken.

 

De traditionele TCA Peeling

De TCA peeling is naast AHA glycolzuur peeling de bekendste vorm van chemische peelings. Deze traditionele peeling is heel goed maar heeft wel wat nadelen. Zo kan een vervelling ineens te heftig zijn. Niet elk huidtype kan worden behandeld en  de mate van vervelling kan niet van te voren worden bepaald.

De unieke TCA peelings van Dermaceutic zijn ontstaan vanuit kennis over de allernieuwste peeling technieken. De TCA peelings bestaan ingrediëntencomplexen. Hierdoor zijn de peelings toepasbaar op elk huidtype en elke huidskleur. Zelfs de donkere huid! De mate van schilfering kan heel precies van te voren worden bepaald.

De huidtherapeut bekijkt je huidconditie en kijkt welk type Dermaceutic peeling het meest geschikt is. Er zijn verschillende peelings mogelijk op basis van verschillende ingrediënten en zuren. Voor de oppervlakkige peelings maakt Dermaceutic gebruik van onder andere AHA (zoals glycolzuur) en BHA(zoals salicylzuur). De middeldiepe peelings zijn op basis van TCA (trichloorazijnzuur) en pigmentremmende en -onderdrukkende ingrediënten.

 

 

Medische peeling vermindert rimpels, grove poriën, verslapte huid en verbetert hydratatie en huidstructuur. Huidverbetering na peeling

Voor het verminderen van lijntjes en het verbeteren van de huidstructuur zijn verschillende peelings mogelijk. De Milk peel, met ingrediënten als glycolzuur, melkzuur en salicylzuur stimuleert en exfolieert de huid voor een diepe hydratatie. De peeling is geschikt voor elk huidtype en elke huidskleur.

De Cosmo peel, op basis van verschillende percentages TCA(TriChlooAzijnzuur) werkt nog dieper en intensiever. Zichtbare verbetering op rimpels, grove poriën, verslapte huid, hydratatie en huidstructuur. De huid voelt gladder en frisser aan en de peeling geeft een mooie egalisatie van het huidoppervlak.

 

 

Beste behandeling voor acne en acne-littekensBeste peeling voor acne en acne littekens

Voor actieve acne en een onzuivere huid kan een peeling op basis van glycolzuur en salicylzuurtoegepast worden, zoals de Mask peel. Deze chemische peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder snel achterblijft en huidverstopping geen kans krijgt.  Salicylzuur heeft een remmende werking op de talgproductie en pakt de acnebacterie (P. acnes) aan. Op deze manier zorgt de  peeling ervoor dat er minder snel nieuwe ontstekingen of onzuiverheden ontstaan.

Voor de acnelittekens kan er, naast de eMatrix, ook een peeling toegepast worden. Het zuur weekt het bovenste laagje van de huid af en stimuleert celvernieuwing in de bovenste huidlaag. Rode en gepigmenteerde plekjes verdwijnen, de huid wordt egaler en de poriestructuur verbetert.

 

beste peeling voor ouderdomsvlekken, pigmentvlekken en melasmaBeste peeling voor pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en Melasme

Voor het behandelen van pigmentvlekken kan er naast laser en IPL ook een medische peeling gebruikt worden. De huidtherapeut kijkt in een gratis consult voor welke behandeling je huid in aanmerking komt.

Een geschikte behandeling tegen pigmentvlekken is de Mela Peel. Een combinatie van de beste pigment remmende en pigment onderdrukkende ingrediënten, verbetert indicaties zoals ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma.

 

 

De nazorg & hoe zie ik er na een medische peeling uit?

Bij een chemische peeling is het niet alleen belangrijk je huid goed voor te bereiden. Met de juiste nazorg kan je huid veilig herstellen en bescherm je haar goed.

In het gratis consult overleg je met de huidtherapeut wat je wilt verbeteren en welke mate van vervellen acceptabel is. Het is mogelijk om helemaal niet te vervellen of om een lichte schilfering tot complete vervelling te realiseren. De huid kan gevoelig zijn, er wat rood uitzien en warm aanvoelen.

 

 

 

Vergoeding medische peeling door zorgverzekeraar.Kosten en vergoedingen van medische peelings

Een medische peeling door een kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeut is er al vanaf €45,- per behandeling. Wat veel mensen niet weten, is dat de behandeling veelal wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je kunt bij ons ook terecht zonder verwijsbrief.

Welke behandeling voor u het meest geschikt is? Kom langs voor een gratis consult bij een van onze huidtherapeuten bij u in de buurt

 

 

 

Omdat wij u willen helpen uw huid in topconditie te krijgen en te behouden, zullen wij er alles aan doen om u zo goed mogelijk te begeleiden. Om de beste resultaten te bereiken is goede begeleiding zeer belangrijk! Dus indien u een gratis huidanalyse en advies gesprek wilt tussen uw salonbehandelingen door dan kunt u altijd bij ons terecht.

Klik hier voor een consult

Waarom kiezen voor Huidpraktijk Limburg?

 1. Ervaren artsen en, huidtherapeuten en huidspecialisten
  Bij Huidpraktijk Limburg werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit
 2. Nieuwste behandelmethodes
  Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.
 3. Betaalbare prijzen
  Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.
 4. Wij nemen de tijd voor U
  Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze clienten.

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Huidpraktijk Limburg

E-mail:info@huidpraktijklimburg.nl

 • Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00
 • Whats-app 0621 32 4886 Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 (alleen Whats-app berichten)

Telefoon:  045-528 66 66

Het kan zijn dat, als u voor informatie of een afspraak belt, wij met een behandeling bezig zijn en de telefoon niet kunnen aannemen.

U kunt dan een bericht achterlaten op het antwoord apparaat, een Whats-app bericht sturen, een Facebook bericht of een e-mail sturen via ons contact formulier.

Whats-app 0621 32 4886 (LET OP!! Enkel voor Whats-app)

U kunt gelijk uw vraag aan ons stellen. Gaat uw vraag inhoudelijk over uw producten of behandelingen, dan adviseren wij om via e-mail of telefoon contact met ons op te nemen.

Binnen twee uur zullen wij uw WhatsApp beantwoorden. Natuurlijk kunt u ook buiten deze tijden via WhatsApp uw vraag stellen. U krijgt dan de volgende werkdag antwoord van ons.

Huidpraktijk Limburg uw ,Schoonheidsspecialiste en huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg, Sittard

Huidpraktijk Limburg uw huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Huidpraktijk Limburg uw huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg, Sittard, Geleen

Deel op social media facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail