Mannen vs vrouwenhuid

Mannen vs vrouwenhuid

geplaatst in: Huidpraktijk Limburg blog | 0
Volg ons op social media facebook

 

Mannen vs vrouwen Zijn huid is anders dan die van haar. Om te beginnen hebben mannen meer en grotere talgklieren dan vrouwen. Hun huid vertoond daardoor meer zichtbare poriën, is wat vettiger en heeft meer kans op acne. Vandaar hun voorkeur voor snel intrekkende, niet glimmende cosmeticaformules.

Mannen vs vrouwenhuid

Mannen vs vrouwenhuid. Zijn huid is anders dan die van haar. Om te beginnen hebben mannen meer en grotere talgklieren dan vrouwen.

Hun huid vertoond daardoor meer zichtbare poriën, is wat vettiger en heeft meer kans op acne. Vandaar hun voorkeur voor snel intrekkende, niet glimmende cosmeticaformules.Ook is de mannenhuid zo’n 25% dikker dan de gemiddelde vrouwenhuid.

Je zou kunnen denken dat hij daardoor ook meer bestand is tegen uitdroging, irritaties en andere huid ongemakken, maar het tegendeel is meestal waar: door het dagelijks scheren is de mannenhuid een stuk dunner, schraler en gevoeliger dan de vrouwenhuid.Daar staat dan wel tegenover dat hun huid over het algemeen een hogere zuurgraad heeft dan die van vrouw.en, en dus minder snel veroudert.Mannen hebben een hogere collageendichtheid dan vrouwen. Omdat we aan de mate van collageen goed de tekenen van veroudering kunnen afleiden, lijkt het soms alsof een vrouwenhuid 15 jaar ouder is dan die van een man!

Toch is een mannenhuid minder goed bestand tegen de zon dan een vrouwenhuid. De mannen gebruiken over het algemeen minder zonbescherming waardoor de huidveroudering bij hun beter zichtbaar is.Deze veroudering door zonschade bij mannen heft het voordeel van meer collageen op.

Schrale troost voor haar: zodra het huidverouderings proces bij hem heeft ingezet , gaat het direct een stuk harder.

de verschillen op een rijtje:

 • Mannenhuid is gemiddeld 25% dikker dan een vrouwenhuid;
 • Een vrouwenhuid is beter bestand tegen de zon;
 • Mannen hebben een hogere collageendichtheid, waardoor veroudering minder snel te zien is.
 • Maar uiteindelijk gaat de veroudering bij de mannenhuid een stuk harder

 

Omdat wij u willen helpen uw huid in topconditie te krijgen en te behouden, zullen wij er alles aan doen om u zo goed mogelijk te begeleiden. Om de beste resultaten te bereiken is goede begeleiding zeer belangrijk! Dus indien u een gratis huidanalyse en advies gesprek wilt tussen uw salonbehandelingen door dan kunt u altijd bij ons terecht.

Waarom kiezen voor Huidpraktijk Limburg?

 1. Ervaren artsen en, huidtherapeuten en huidspecialisten
  Bij Huidpraktijk Limburg werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit
 2. Nieuwste behandelmethodes
  Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.
 3. Betaalbare prijzen
  Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.
 4. Wij nemen de tijd voor U
  Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze clienten.

 

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Huidpraktijk Limburg

E-mail:info@huidpraktijklimburg.nl

 • Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00
 • Whats-app 0644386598 Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 (alleen Whats-app berichten)

Telefoon:  045-528 66 66

Het kan zijn dat, als u voor informatie of een afspraak belt, wij met een behandeling bezig zijn en de telefoon niet kunnen aannemen.

U kunt dan een bericht achterlaten op het antwoord apparaat, een Whats-app bericht sturen, een Facebook bericht of een e-mail sturen via ons contact formulier.

Whats-app 0644386598(LET OP!! Enkel voor Whats-app)

U kunt gelijk uw vraag aan ons stellen. Gaat uw vraag inhoudelijk over uw producten of behandelingen, dan adviseren wij om via e-mail of telefoon contact met ons op te nemen.

Binnen twee uur zullen wij uw WhatsApp beantwoorden. Natuurlijk kunt u ook buiten deze tijden via WhatsApp uw vraag stellen. U krijgt dan de volgende werkdag antwoord van ons.

Huidpraktijk Limburg uw ,Schoonheidsspecialiste en huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg, Sittard

Huidpraktijk Limburg uw huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Deel op social media facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail