Huidklachten

Huidklachten

geplaatst in: Huidpraktijk Limburg blog | 0
Volg ons op social media facebook
Rocacea, huidklachten, eczeem, contact eczeem, psoriasis  psoriasus behandeld met de cryotherapy

Huidklachten

Psoriasis
Huidklachten zoals Psoriasis vulgaris is een chronische dermatose gekenmerkt door scherp begrensde plekken, waarbij schilvering, verdikking van de huid en roodheid op de voor grond staan. De plekken kunne jeuken. Het meest in het oog springende is de huidschilfering.
De plekken komen vooral veel voor op de elle bogen, knieën, rug boven de billen. Ook nagels doen vaak mee.
De huidafwijking wordt veroorzaakt door een versnelde groei met onvolledige uitrijping van de opperhuid. Deze versnelde groei gaat gepaard met ontsteking van de huid.
Psoriasis kan worden ingedeeld in een aantal hoofdvormen.
Guttateuze psoriasis, Chronishe plaque psoriasis, Pustuleuze psoriasis, Erythrodermatische psoriasis, Psoratrische artritis, Inverse psoriasis.
Eczeem
Eczeem is een veel voorkomende huidziekte. Er zijn vele soorten eczeem. Eén enkele plaats van de huid kan aangedaan zijn, bijvoorbeeld alleen hand of gelaat. Anderzijds kan ook de hele huid eczeem tonen. Producten waar mensen mee in contact komen kan een oorzaak van eczeem zijn , maar ook erfelijkheid kan een bepaalde factor zijn. Bij eczeem is er sprake van een ontsteking van de huid. De verschijnselen kunnen zijn, roodheid, zwelling, warm aanvoelen, vochtblaasjes, vochtafscheiding, schilfers, krabeffecten en kloofjes.
De soorten eczeem (Waarmee wij in ons huidinstituut het meeste te maken krijgen)
Eczeem door inwerking agressieve stoffen.
Bij dit soort eczeem overheerst de invloed van buiten af.Het ontstaat door te vel contact met irriterende stoffen zoals bv afwasmiddel, zeep, sappen van groente en/of fruit, vlees, vis.
Allergisch contact eczeem
Hier is sprake van een allergie voor een stof waarmee de cliënt regelmatig mee in aanraking komt. Een bekend voorbeeld is nikkel.
Atopisch eczeem/atopische dermatitis
Dit is een erfelijke vorm van eczeem. Het eczeem komt vaak samen met allergische ziekte verschijnselen zoals hooikoorts en astma.
Meestal is het eczeem gelokaliseerd in elle bogen en knieën, de nek, hals en coeur, het gelaat en polsen. Bij uitzondering tepels. Het eczeem ontstaat meestal in de eerste 6 levensmaanden, maar kan op elke leeftijd beginnen.
Seborrohoïsch eczeem
Er zijn 2 varianten van dit eczeem. Baby’s tot 3 maanden: het begint meestal met vettig schilferende rode plekken op de schedelhuid “berg”genoemd.
Bij volwassenen is er sprake van rood-gelige, schilferende huidaandoening gelokaliseerd op seborroïsche plaatsen (plaatsen met talrijke actieve talgklieren) zoals behaarde hoofdhuid, in het gelaat vooral wenkbrauwen en de plooien naast de neus, presternaal en tussen de schouderbladen.
Craquele-eczeem
Deze vorm van eczeem zie je vaak bij jongeren op de romp en benen. De oorzaak hiervan is overmatig, lang en heet douchen met doucheschuim.
Rosacea
Rosacea kenmerkt zich door felrode verkleuringen van met name de wangen en neus. Het komt op een latere leeftijd voor , meestal tussen de 30 en 50 jaar en dan met name bij vrouwen. De oorzaak van deze aandoening is nog steeds onbekend. Er is sprake van een verwijding van de vaatjes ter plaatste van de talgklier. Grote aantallen van de huidmijt (Demodex) kunnen op de huid worden waargenomen.
Er worden een aantal stadia van deze aandoening onderscheiden.
Stadium 1: Erytheem en couperose, met name op de wangen aanwezig.
Stadium 2 : Rosacea bestaat uit papels en pustels. Geleidelijk onstaan groepen papels met name op de neuas, wangen, kin en voorhoofd
Stadium 3: De rosacea bestaat uit noduli en plaques. De onstekingen breiden zich uit en de leasies worden groter.
Plan van aanpak
We gaan eerst een analyse uitvoeren om te kijken met welke huidklacht we te maken hebben, eczeem/seborröisch eczeem of psoriasis, of rosacea.
Als we dat gedaan hebben gaan we samen een behandelplan maken.
Ongeveer 90% van de cliënten heeft al resultaat binnen de 14 dagen, in enkele gevallen duurt het iets langer. Ligt aan de huidklacht en wat de oorzaak is.

Waarom kiezen voor Huidpraktijk Limburg?

 1. Ervaren artsen en, huidtherapeuten en huidspecialisten
  Bij Huidpraktijk Limburg werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit
 2. Nieuwste behandelmethodes
  Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.
 3. Betaalbare prijzen
  Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.
 4. Wij nemen de tijd voor U
  Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze clienten.

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Huidinstituut Huidpraktijk Limburg uw QMS Medicosmetics huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg
Deel op social media facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail