Vrouwen meer haarverlies na de menopauze

Vrouwen meer haarverlies na de menopauze

geplaatst in: Huidpraktijk Limburg blog | 0
Volg ons op social media facebook

Vrouwen meer haarverlies na de menopauze

De huid verouderd door te kort aan oestrogeen dat weten we maar weten we ook dat dit dezelfde invloed heeft op ons haar?

Na de menopauze kunnen vrouwen meer last krijgen van haarverlies

Voor de menopauze is het gehalte aan oestrogenen vrij hoog. Na de laatste menstruatie daalt het gehalte aan oestrogenen. Hierdoor verandert ook de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke hormonen. Na de menopauze kunnen vrouwen meer last krijgen van haarverlies, waardoor de haardos langzaam maar zeker steeds dunner worden. Ook zal de haarconditie verminderen.

Deze verschijnselen zijn per persoon verschillend en zijn nauwelijks afhankelijk van haartype, ras of haardracht. Wel speelt de haarcoupe een rol. Wanneer men lang haar heeft, valt haaruitval eerder op.


Doordat de haarconditie is verminderd, moet men voorzichtiger zijn met verven en permanenten. Deze vorm van haarverlies na de menopauze wordt ook wel klassieke mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) genoemd naar het mannelijke patroon van haarverlies.
Bij vrouwen blijft de voorste haarlok meestal intact en vindt haaruitval over de gehele hoofdhuid plaats waardoor soms, vooral bij donkerharigen, zelfs de hoofdhuid door het haar heen schijnt.

Monique Aerdts (Eurotrade)

 

Tips om je oestrogeen in evenwicht te houden.

Bestrijd stress

Door stress kan de verhouding tussen oestrogeen en progesteron uit balans raken.

 

Beweeg

Diverse onderzoeken wijzen uit dat vrouwen die voldoende bewegen, minder last hebben van de overgang en osteoporose.

 

Stop met roken
Vrouwen die roken komen 1 à 2 jaar eerder in de overgang. Een duidelijk teken dat roken een ongunstige werking heeft op je oestrogeenpeil. Naast roken zijn er ook andere producten die je beter niet te veel kunt consumeren:

 • koffie, thee, frisdranken en alcohol
 • suiker en wit meel producten
 • Te veel aan eiwitten nemen
 • conserveringsmiddelen.

 

Groenten, fruit en vezels

Een goede voeding is sowieso een belangrijke voorwaarde om gezond te blijven. Maar sommige stoffen uit voeding kun je als vrouw extra goed gebruiken, zoals plantaardig oestrogeen (fyto-oestrogenen). Dit komt voor in vruchten, granen en groenten. Plantaardig oestrogeen blokkeert het oestrogeenreceptoren, waardoor ze menopauze klachten verlichten.

 

Voordelen :

 • Vermindert fijne lijntjes, rimpels, hyperpigmentatie en vroegtijdige huidveroudering.
 • Stimuleert de collageen en elastine synthese.
 • Normaliseert de pH-waarde van de huid.
 • Herstelt de normale huidfuncties.
 • Helpt bij het normaliseren van huid pigmentatie.

 

 

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Omdat wij u willen helpen uw huid in topconditie te krijgen en te behouden, zullen wij er alles aan doen om u zo goed mogelijk te begeleiden. Om de beste resultaten te bereiken is goede begeleiding zeer belangrijk! Dus indien u een gratis huidanalyse en advies gesprek wilt tussen uw salonbehandelingen door dan kunt u altijd bij ons terecht.

Waarom kiezen voor Huidpraktijk Limburg?

 1. Ervaren artsen en, huidtherapeuten en huidspecialisten
  Bij Huidpraktijk Limburg werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit
 2. Nieuwste behandelmethodes
  Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.
 3. Betaalbare prijzen
  Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.
 4. Wij nemen de tijd voor U
  Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze clienten.

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Huidpraktijk Limburg

E-mail:info@huidpraktijklimburg.nl

 • Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00
 • Whats-app 0621 32 4886 Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 (alleen Whats-app berichten)

Telefoon:  045-528 66 66

Het kan zijn dat, als u voor informatie of een afspraak belt, wij met een behandeling bezig zijn en de telefoon niet kunnen aannemen.

U kunt dan een bericht achterlaten op het antwoord apparaat, een Whats-app bericht sturen, een Facebook bericht of een e-mail sturen via ons contact formulier.

Whats-app 0621 32 4886 (LET OP!! Enkel voor Whats-app)

U kunt gelijk uw vraag aan ons stellen. Gaat uw vraag inhoudelijk over uw producten of behandelingen, dan adviseren wij om via e-mail of telefoon contact met ons op te nemen.

Binnen twee uur zullen wij uw WhatsApp beantwoorden. Natuurlijk kunt u ook buiten deze tijden via WhatsApp uw vraag stellen. U krijgt dan de volgende werkdag antwoord van ons.

Huidpraktijk Limburg uw ,Schoonheidsspecialiste en huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg, Sittard

Huidpraktijk Limburg uw huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Huidinstiuut in Parkstad, Huidpraktijk Limburg uw huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg

 

Deel op social media facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail