Collageen producten

Collageen producten

geplaatst in: Huidpraktijk Limburg blog | 0
Volg ons op social media facebook

“Haal er een dokter bij en de kritische blik verdwijnt als sneeuw voor de zon”

 

Droom in een potje: hoe consumenten én schoonheidsspecialisten – die laatsten tegen beter weten in – vallen voor marketingkretologie. Collageen uit een potje die het huidtekort aanvult? “Flauwekul”, zegt partner-expert Mardge Pascaud.

 

“Collageen kan direct op de huid worden aangebracht om er de tekorten ontstaan door veroudering aan te vullen.”

 

“Oplosbare collagenen dringen diep in de huid.”

 

“Het was in dit vak dat ik kennismaakte met de wijsheden van deze dokter. Deze man was namelijk bezig met een concept om collageen zonder naalden in de huid te krijgen!”

 

Collageen in cosmetica

Zomaar een greep uit berichten die ik vind over collageen in cosmetische producten. Cosmetica worden wel vaker gepositioneerd als droom in een potje. Op zich is daar niet veel mis mee, zolang het binnen de perken van het realistische en begrijpelijke blijft voor de consument. Collageen… dat is toch een stof in je huid die je huid stevig houdt?  Ja, inderdaad. Collageen… in een potje gestopt vult dus het tekort aan collageen in mijn huid aan? Nee, dat is flauwekul.

 

‘Nano’, ‘oplosbaar’ en ‘gemicroniseerd’

De koper zal denken dat het collageentekort in de huid wordt aangevuld. Maar hoe ‘nano’, ‘oplosbaar’ en ‘gemicroniseerd’ je het spulletje ook noemt (ook flauwekul), als het collageen is, kan het niet door opsmeren in de huid worden opgenomen. Het heet namelijk alleen collageen als het behoort tot de supramoleculaire chemie. Moeilijk woord voor kleine moleculaire bouwstenen, bijvoorbeeld aminozuren, die worden samengevoegd tot grote structuren, zoals collageen. Want collageen is een heeeeeeel GROOT eiwit. Is het klein gemaakt dan is het geen collageen.

 

Marketingkretologie

En schoonheidsspecialisten weten dat ook maar laten zich toch misleiden door diezelfde marketingkretologie als waar de consument voor valt. Haal er een dokter (Dr.) bij en de kritische blik verdwijnt als sneeuw voor de zon. In mijn loopbaan heb ik één allergie ontwikkeld: voor cosmeticadokters. Een arts moet zich bezighouden met de geneeskunde.

 

Collageen is perfect als hydratant

Collageen is overigens perfect als hydratant op de huid en geeft een fijn beschermend laagje, juist omdat het zo’n groot eiwit is. Als je het collageen ‘oplosbaar’ gaat maken of gaat verkleinen, is het bij voorbaat geen collageen meer. Dan heb je het over peptiden of nog kleiner, over aminozuren die je in je product gebruikt. Deze claim kwam ik tegen bij het merk Mylène: “Collageen dagcrème. Met hydraterende ingrediënten voor een gezonde, soepele huid”. Ik heb niet kunnen checken of er daadwerkelijk collageen in deze formulering zit maar met de claim zijn ze in ieder geval eerlijk en helder.

 

Waarom kiezen voor Huidpraktijk Limburg?

 1. Ervaren artsen en, huidtherapeuten en huidspecialisten
  Bij Huidpraktijk Limburg werken alleen BIG geregistreerde artsen die lid zijn van de Nederlandse vereniging voor cosmetische geneeskunde (NVCG). Onze artsen hebben een verdiepende cosmetische opleiding gevolgd en garanderen goede kwaliteit
 2. Nieuwste behandelmethodes
  Onze specialisten zijn op de hoogte van de meest recente internationale ontwikkelingen en bezoeken regelmatig congressen. Wij passen de nieuwste en meest veilige behandelmethodes toe.
 3. Betaalbare prijzen
  Cosmetische behandeling moeten beschikbaar kunnen zijn voor iedereen. Om deze reden bieden wij dezelfde hoge kwaliteit behandeling aan voor een betaalbare prijs.
 4. Wij nemen de tijd voor U
  Wij vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor onze cliënten. Door onze agenda niet overvol te plannen hebben we meer tijd over om echt naar u te luisteren en mee te denken over een behandeling die bij u past. Op deze manier werken wij aan een persoonlijke band met onze clienten.

 

Huidpraktijk Limburg

E-mail:info@huidpraktijklimburg.nl

 • Telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00
 • Whats-app 0621 32 4886 Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 (alleen Whats-app berichten)

Telefoon:  045-528 66 66

Het kan zijn dat, als u voor informatie of een afspraak belt, wij met een behandeling bezig zijn en de telefoon niet kunnen aannemen.

U kunt dan een bericht achterlaten op het antwoord apparaat, een Whats-app bericht sturen, een Facebook bericht of een e-mail sturen via ons contact formulier.

 

Whats-app 0621 32 4886 (LET OP!! Enkel voor Whats-app)

U kunt gelijk uw vraag aan ons stellen. Gaat uw vraag inhoudelijk over uw producten of behandelingen, dan adviseren wij om via e-mail of telefoon contact met ons op te nemen.

Binnen twee uur zullen wij uw WhatsApp beantwoorden. Natuurlijk kunt u ook buiten deze tijden via WhatsApp uw vraag stellen. U krijgt dan de volgende werkdag antwoord van ons.

Huidpraktijk Limburg uw ,Schoonheidsspecialiste en huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg, Sittard

Huidpraktijk Limburg uw huidspecialiste in omgeving
Parkstad, Heuvelland, Landgraaf, Klimmen, Kerkrade, Maastricht, Brunssum, Heerlen, Zuid Limburg, Limburg

Huidpraktijk Limburg  is het enige instituut in Parkstad waar schoonheidsbehandelingen, huidtherapie en  cosmetische dermatologie samenkomen

Deel op social media facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail